Školní jídelna

Školní jídelna

Provozní řád školní jídelny

Základní škola Slavičín - Vlára
Školní  403
763 21 Slavičín

Vedoucí ŠJ:

Hrabinová Renata

tel:  577 341 200
mob:  733 133 458

Zásady provozu

Provoz ŠJ se řídí Vyhláškou č. 107/2005 Sb., o školním stravování a hygienickými předpisy. Jídelníček je sestavován na základě zásad zdravé výživy a dodržování spotřebního koše vybraných potravin.

Základní vyhlášky a předpisy jsou k dispozici v kanceláři školní jídelny.

Provoz ŠJ

  • Provozní doba: 6,30  - 13,45
  • Výdejní doba:
    • pro děti a zaměstnance  11,20  -  13,30
    • pro cizí strávníky 11,00 ­ -  11,20 
    • pro odběr do jídlonosičů 10,50  -  11,10

Placení stravného

  1. Placení se provádí převodem z účtu či bezhotovostně na stravovací účet ŠJ,
    číslo: 1570300237/0100
    variabilní symbol je ( 9999…., viz informační leták).
  2. Hotově v kanceláři ŠJ vždy 3 poslední pracovní dny v měsíci  od  7,00 – 13,45

Přihlašování a odhlašování obědů

  1. Lze provádět zadáváním na webových stránkách školy www.zsslavicin.cz.
  2. Telefonicky v prac. době od  6,30 – 7,45.
  3. Prostřednictvím terminálu ve ŠJ na daný den do 7.45 a na další dny nepřetržitě.

Neodhlášený a neodebraný oběd je strávníkovi účtován.

Stravovací karta

Obdrží ji strávník po přihlášení ke stravování a zaplacení zálohy.

Její ztrátu je ve vlastním zájmu povinen okamžitě ohlásit v kanceláři.

Žákům, kteří ukončí školní docházku a studium, bude i v případě, že se neodhlásí ze stravování, účet ke 30. 9. zrušen.

Stravování v době prázdnin

Individuální stravování žáků o prázdninách je za cenu školního stravování a zaměstnanci, kteří čerpají dovolenou, platí za oběd plnou cenu.

Stav konta

Každý strávník může zjistit:

  1. na webových stránkách školy
  2. nebo na terminálu ve školní jídelně 

Jídelní lístek

Na každý týden je vyvěšen u  objednávacího terminálu nebo na webových stránkách školy. 

Dozor ve ŠJ

  • Dozor ve školní jídelně zajišťují pedagogičtí pracovníci školy. Rozvrh dozorů je vyvěšen v jídelně.
  • Dozírající pracovníci vydávají pokyny k zajištění kázně žáků, hygienických a kulturních stravovacích návyků.
  • Běžný úklid během provozní doby zajišťují v jídelně pracovnice školní kuchyně.
  • Úklid po skončení provozní doby zajišťuje škola.
  • Dozírající i stravující se pedagogové věnují pozornost dodržování základních hygienických pravidel stanovených personálem stravovacího zařízení. V případě nedodržování provozního řádu, základních hygienických norem a pokynů dozoru a personálu ŠJ, může být strávník ze stravování vyloučen.

Dotazy a připomínky

Dotazy, připomínky, případné problémy řešte ihned přímo v kanceláři s vedoucí ŠJ.

datum: 1. 9. 2012